Zastosowanie naczyń i opakowań jednorazowych w dobie pandemii
- Szczegóły
Pandemia spowodowała nie tylko pewne ograniczenie w bezpośrednich kontaktach międzyludzkich, ale również przyczyniła się do zmiany niektórych nawyków. Miała bezpośredni wpływ na wiele dziedzin przemysłu, a tym przede wszystkim na branżę gastronomiczną. Niewątpliwie również firmy specjalizujące się w produkcji opakowań musiały sprostać nowym wyzwaniom w zakresie przechowywania i sprzedawania żywności. Szczególnie istotne okazało się wówczas zastosowanie naczyń i opakowań jednorazowego użytku.
Ekologiczne naczynia i opakowania jednorazowe
Zacząć należy od pewnych niepokojących zjawisk, które niestety można było zauważyć w kwestii opakowań. Okazuje się, że w czasie pandemii znacznie wzrosła ilość toreb foliowych na zakupy, plastikowych naczyń jednorazowych czy słomek. Oczywiście wiązało się to z tym, że każdy jednostkowy konsument chciał możliwie w jak najbardziej higienicznych warunkach przechowywać zakupioną żywność. Niestety miało to negatywny wpływ na środowisko naturalne ze względu na zwiększoną ilość plastikowych odpadów.
Z drugiej strony jednak wielu producentów żywności, a także klientów doceniło zalety płynące z zastosowania naczyń ekologicznych. Czym one są? To wysokiej jakości produkty zapewniane przez naszą firmę, które przeznaczone są do bezpiecznego przechowywania żywności. Są całkowicie przyjazne dla środowiska naturalnego i posiadają wszelkie niezbędne atesty. To naczynia gastronomiczne jednorazowego użytku, jednak wyróżniające się wysoką odpornością na działanie wody, tłuszczu i temperatury. W naszej ofercie dostępne są rozmaite opakowania tego typu, w tym m.in. naczynia też do potraw stałych, płynnych oraz napojów w rozmaitych rozmiarach. Oferujemy również tacki do podgrzewania żywności w kuchence mikrofalowej lub piekarniku, a ponadto bogaty asortyment papierowych artykułów higienicznych, w tym m.in. serwetki i ręczniki papierowe oraz inne papierowe produkty, które usprawniają codzienną pracę w sektorze gastronomii.
W czasie pandemii, gdy korzystanie z tradycyjnych naczyń i sztućców w lokalach gastronomicznych jest wysoce niebezpieczne ze względu na ryzyko rozprzestrzeniania się wirusów, ekologiczne wyroby jednorazowego użytku to najrozsądniejsza opcja.